NFC S4 Mini #85 - Desert Night (6700T + GTX 1060)

rsjo

Trash Compacter
Nov 13, 2016
41
88
Quick-test: Rise of the Tomb Raider Prologue+Syria - 60-80fps, 130-160W, average 150W.
Did you solve your reset issues with the Pico 160XT? I have more or less the same setup as you have but i get resets even at 130W total.
I have tried TDP capping my CPU to 35W and the GPU at 60% TDP but even with 130-140W i get resets.

Im considering the HDPLEX instead of the Pico as it seems more or less impossible to sustain 160-170W with this setup and not resetting.
 

flacman

SFF Lingo Aficionado
Original poster
Feb 23, 2016
125
61
Did you solve your reset issues with the Pico 160XT? I have more or less the same setup as you have but i get resets even at 130W total.
I have tried TDP capping my CPU to 35W and the GPU at 60% TDP but even with 130-140W i get resets.

Im considering the HDPLEX instead of the Pico as it seems more or less impossible to sustain 160-170W with this setup and not resetting.

Not really. I decreased power target to 80% and core/mem by -100 MHz initially but didn't have enough time to complete testing. Once my HDPLEX 160W arrived, I've been testing it today on BF1 for a whole two hours (stock clocks, 1080P, Full AA) and it seems to work perfect!

I didn't get a Dell PSU though, just a "generic" $70 one from HK.
 

rsjo

Trash Compacter
Nov 13, 2016
41
88
Not really. I decreased power target to 80% and core/mem by -100 MHz initially but didn't have enough time to complete testing. Once my HDPLEX 160W arrived, I've been testing it today on BF1 for a whole two hours (stock clocks, 1080P, Full AA) and it seems to work perfect!

I didn't get a Dell PSU though, just a "generic" $70 one from HK.
So essentially replacing the pics with the hdplex 160w seems to have solved the issue?
The weird part is that it only resets when I run synthetic tests like furmark.
I had DOOM running for 2 hours with everything at max settings and an average 178W and no resets...
 

flacman

SFF Lingo Aficionado
Original poster
Feb 23, 2016
125
61
So essentially replacing the pics with the hdplex 160w seems to have solved the issue?
The weird part is that it only resets when I run synthetic tests like furmark.
I had DOOM running for 2 hours with everything at max settings and an average 178W and no resets...

Too early to say, my feel is that changing to HDPLEX only gives more power-peak headroom (ability to use 330W brick).