Completed The MI-6 Microtower Case: Performance in 6.7L

NoSk0pz

Average Stuffer
Apr 3, 2017
84
74
Got the card! unfortunately it’s not playing nicely with the original riser cable. Tested with an extra cable i had. It worked, but it’s way too short so i’m on the hunt for a new one

edit: just ordered the loque cobalt rc260 (thanks for already testing @Revenant ), should be here tuesday :D
 
Last edited:

Revenant

King of Cable Management
Editorial Staff
Gold Supporter
Apr 21, 2017
875
1,211
Got the card! unfortunately it’s not playing nicely with the original riser cable. Tested with an extra cable i had. It worked, but it’s way too short so i’m on the hunt for a new one

edit: just ordered the loque cobalt rc260 (thanks for already testing @Revenant ), should be here tuesday :D

What are the specs of the rest of your system? I did have issues with this setup, but it's related to the AMD stuttering issue when set to PCIE 4.0 for the GPU. It's unrelated to my card or cobolt cable. If you're running an AMD 500 series system you may have to set the graphics card to PCIE 3.0 to avoid the issue. You should be able to still use resizeable bar though.
 
Last edited:

leifeinar

Caliper Novice
Sep 18, 2019
30
21
Great review :) Still sure some undevolt would help, but with fans running above 2500rpms it might be to much to ask to get i silent.

Do we have some pci-e risers that we know works? both in length and specs?
 

NoSk0pz

Average Stuffer
Apr 3, 2017
84
74
What are the specs of the rest of your system? I did have issues with this setup, but it's related to the AMD stuttering issue when set to PCIE 4.0 for the GPU. It's unrelated to my card or cobolt cable. If you're running an AMD 500 series system you may have to set the graphics card to PCIE 3.0 to avoid the issue. You should be able to still use resizeable bar though.
Got it working with the original riser cable. My problem was it wasn’t posting at all and as you said i had to manually set the pcie to gen 3 in the bios

for the record i’m using gigabyte b550i aorus pro, ryzen 5600x, corsair vengeance lpx 3200mhz (2x8gb)
 
  • Like
Reactions: Revenant

Revenant

King of Cable Management
Editorial Staff
Gold Supporter
Apr 21, 2017
875
1,211
Got it working with the original riser cable. My problem was it wasn’t posting at all and as you said i had to manually set the pcie to gen 3 in the bios

for the record i’m using gigabyte b550i aorus pro, ryzen 5600x, corsair vengeance lpx 3200mhz (2x8gb)

That's a nice setup. 5600X is the perfect CPU for this case in my opinion. I have one in my Ghost S1 and it's perfect for gaming. I also prefer Gigabyte over MSI for mainboards.

Let me know if you can set it up for PCIE 4.0 when the new cable comes. I'm having issues with that stuttering issue. Everything else works as expected though. Also, don't worry if you can't. This card works identically at 3.0 16X speeds. By the time 4.0 speeds become necessary for it, the 5000 series will be out and you'll be upgrading anyway.
 

NoSk0pz

Average Stuffer
Apr 3, 2017
84
74
Aah i cancelled the cable order for now, gonna poke around to see what i can find about 4.0 compatability (which seems to be hit or miss). The loque cable might have worked but I wanted to at least get 3.0 working and glad i was able to

quick note regarding the gigabyte b550i:

i clipped off a small piece of plastic from the built-in io shield mount/heatsink that wrapped around one of the mounting screws because it collided with a metal part on the case. This prevented the mother board from sitting correctly. I tried removing the entire plastic piece but it was more complicated than anticipated so i went with the lazy option because i won’t actually see it ever (and i don’t plan on reselling later). I suppose i could have looked into shorter standoffs but i’m too excited and didn’t want to wait lol
 
  • Like
Reactions: Revenant

Revenant

King of Cable Management
Editorial Staff
Gold Supporter
Apr 21, 2017
875
1,211
Aah i cancelled the cable order for now, gonna poke around to see what i can find about 4.0 compatability (which seems to be hit or miss). The loque cable might have worked but I wanted to at least get 3.0 working and glad i was able to

quick note regarding the gigabyte b550i:

i clipped off a small piece of plastic from the built-in io shield mount/heatsink that wrapped around one of the mounting screws because it collided with a metal part on the case. This prevented the mother board from sitting correctly. I tried removing the entire plastic piece but it was more complicated than anticipated so i went with the lazy option because i won’t actually see it ever (and i don’t plan on reselling later). I suppose i could have looked into shorter standoffs but i’m too excited and didn’t want to wait lol

No worries. Enjoy the rig!

Also, I once had to dremel the backplate of a brand new gpu to get it to fit with mainboards built-in IO shield.